Heel veel vleermuizen en een agave

16 april 2016 - Austin, Texas, Verenigde Staten

Voordat Laura en ik naar Austin vertrekken gaan we nog even naar Laura's meest favoriete winkel in haar buurt: de Mexicaanse winkel El Rio Grande. Het is echt een feestje om daar je boodschappen te halen. Alles is perfect mooi uitgestald en het ziet er allemaal heel aantrekkelijk uit.

Als we nog maar een half uur rijden voor Austin zijn gaan we van de snelweg af om met een omweg via kleinere wegen verder te trekken. Onderweg zien we hele velden met cactussen in het wild ( nog geen foto). En dan komen we op een plek met een mooi veld met Blue Bonnets en een enorme agave!

Na enige omzwervingen komen we aan bij ons adres in Austin. Ik bel Benjamin, onze gastheer om te zeggen dat we er zijn en hij komt binnen een paar minuten aangereden om ons wegwijs te maken in ons verblijf: een originele schoolbus! Er lopen ook een paar kippen op het erf rond, die af en toe de bus inklimmen.

Een groot verschil met Dallas is dat hier veel mensen wandelen, hardlopen en fietsen. Er zijn stoepen en huurfietsen.
Wij gaan aan het begin van de avond naar downtown met de bus. Heel tof: de bus stopt echt heel vlakbij onze schoolbus! Het kost maar $2,50 per persoon en dat kaartje is de hele dag geldig. We zijn onderweg naar de Congres Avenue Bridge waar tegen zonsondergang ruim 1,5 miljoen vleermuizen onder de brug vandaan komen fladderen. We lopen eerst nog wat rond en zien eigenlijk niet veel mensen bij de brug. Als we onder de brug doorlopen zien we bij een brug verderop heel veel, heel veel mensensen staan, dus we lopen daar naartoe. Na een paar minuten daar geacht te hebben zien we een paar vleermuizen vliegen. Niet veel bijzonders, maar dan gebeurt het ineens. Het is alsof er een kurk van een fles gaat of alsof er een soort blaasapparaat de vleermuizen de lucht inblaast! Duizenden tegelijk komen onder de brug vandaan. Je moet dit gezien hebben om het te kunnen geloven. En het duurt ook nog eens ongeveer een half uur voordat de stroom met vleermuizen afneemt!

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade