Katy Trail

10 april 2016 - Dallas, Texas, Verenigde Staten

Op pad in Dallas na een ontbijt met heel veel lekker vers fruit.
We starten in het parkje bij de Katy Trail. De Katy Trail: " For see-and-be-seen running and cycling" aldus de tekst in de Lonely Planet. Het is een pad van 3,5 miles vanaf het American Airlines center. Eigenlijk is het een oude spoorweg net als ons Brummelpad.

196797472  Het parkje barst van de eekhoorns, overal zie je ze. En veel herrie schoppende vogels! We hebben vandaag in totaal wel 16,5 km gelopen. Op de terugweg een beker cola gedronken op een super gezellig plekje langs de Trail. En ja: de bekers zijn enorm.

648947825

Daarna zijn we naar het Perot Museum of Nature and Science. Een museum dat echt leerzaam is. Teachers mogen gratis naar binnen, maar....... dat ik een teacher ben in Nederland telt niet mee! Er is veel te zien en er zijn echt hele innovatieve toepassingen. Je kunt heel veel dingen zelf doen en uitproberen. Ik kon het niet laten om ook even een lego-wagen te programmeren zodat hij een bepaalde route ging rijden.
​Ik voelde me hier ook heel veilig, want je wapen mag hier niet mee naar binnen!Heel leuk was dat we op een gegeven moment een jonge dame hoorden roepen: "Hé, Nederlanders?" Dat bleek een jonge vrouw die getrouwd is met een Amerikaan en al ruim een jaar in Dallas woont. Ze komt uit Renesse en in juli gaat ze eindelijk na anderhalf jaar haar familie bezoeken in Nederland. Ze vond het heel leuk om met ons Nederlands te kunnen praten. Voor Laura was dot ook de eerste Nederlander die ze tegen kwam!

Nadat we alles aandachtig hebben bekeken gaan we naar Klyden Warren Park, een plek bovenop een snelweg waar heel veel mensen hun zondagmiddag doorbrengen. Er is een hele rij met foodtrucks, waar wij natuurlijk ook gebruik van maken door een heerlijk (Grieks) broodje te kopen. Overal staan tafeltjes en stoeltjes waar je vrij op kunt zitten. Mensen hebben kleden mee om op te zitten Het is een heel gezellig relaxed sfeertje.  526326001

Het parkje zij ook kastjes met boeken die je kunt lezen en mee naar huis nemen om het uit te lezen. Wel weer terugbrengen. Je kunt ook allerlei spelletjes lenen om in het park te gebruiken.

O ja, ze zijn echt grappig die Amerikanen kijk maar!

294219995