Trip naar New Ulm
12 april 2016 - New Ulm, Verenigde Staten
Voordat ik vertrek richting New Ulm ga ik met Laura mee naar het lab waar zij werkt. Het is nog redelijk vroeg maar er zijn wel al een paar collega's waar ik natuurlijk aan word voorgesteld.
Er hangt een gezellige en gemoedelijke sfeer in het lab. Laura heeft een toffe eigen werkplek.Op de één of andere manier ontroert het me om te zien waar Laura haar dagen doorbrengt. We hebben ook nog even de veertiende verdieping opgezocht waar je een mooi uitzicht hebt op Dallas.
Dan wordt het tijd voor mij om te vertrekken. Vandaag ga ik naar New Ulm, een plaatsje ongeveer 420 km naar het zuid-oosten. Het eerste stuk gaat via de 35 E, een grote redelijk drukke weg. Als ik Waco voorbij ben wordt de weg vierbaans en rustiger. Wat hebben die trucks enorm sterke motoren: hele grote trucks rijden met gemak 75 mile p/h en als het moet nog harder.
Ik stop in Brenham om downtown het historische stadje te bekijken. Het is echt leuk om daar rond te lopen, allerlei boetiekjes met kunst en andere zaken.Even verderop ga ik ook nog even een walmart in. Super groot én daar spot ik mijn eerste cowboy!
Ik rij verder, maar nu rijd ik over tweebaans wegen met weinig leven. Mijn benzine begint aardig op te raken, gelukkig zie ik een pompstation. Blijkt de visacard niet te functioneren dus ga ik binnen in de winkel om hulp vragen. Bij deze winkel moet je je een lekker rommelig supermarktje voorstellen waar je van alles en nog wat kunt kopen. De plaatselijke bevolking is daar klant en het is echt een genot om daar even in die winkel te kijken hoe het er aan toegaat!
het meisje achter de kassa zorgt ervoor dat ik kan tanken en daarna in de winkel kan betalen. En de rekening voor een volle tank? $11,10 oftewel € 9,75. Heel fijn.
Dan verder naar mijn eerste overnachtingsplek, een klein huisje op de prairie. Ik rijd over zandwegen langs weilanden en uiteindelijk kom ik op mijn bestemming aan. Een prachtig plekje! Ik ben helemaal blij! Texas doet me goed!!!